Mengapa Melabur Dalam Saham?

Sumber: BURSA MARKETPLACE | Diterbitkan: Mei 2020

Saham adalah cara terbaik untuk anda memperoleh sumber pendapatan lain tanpa perlu bekerja dua pekerjaan. Pelaburan adalah tindakan atau proses pelaburan wang untuk keuntungan. Melabur dalam saham terbukti secara konsisten sebagai salah satu bentuk pelaburan yang paling menguntungkan yang ada.

7 Sebab Utama Untuk Melabur Di Pasaran Saham

 • Kekuatan pengkompaunan

  Kepentingan kompaun berfungsi paling baik dengan pelaburan yang memberikan kadar pulangan yang tinggi. Deposit tetap memperoleh faedah kompaun 4% / tahun berbanding dengan pelaburan di pasaran saham. Mari kita lihat contoh di bawah.

 • Saham Vs Harta Vs Deposit Tetap

 • Keputusan perkara

  KLCI telah menunjukkan pertumbuhan yang konsisten selama beberapa tahun dan menguntungkan pelabur Malaysia.

 • Mengalahkan inflasi

  Harga meningkat setiap tahun sebanyak 3% hingga 4%, jadi pelaburan anda mesti berkembang lebih cepat. Kelas aset seperti Saham dapat memberikan pulangan pelaburan anda yang lebih tinggi daripada kadar inflasi.

 • Memiliki perniagaan yang mantap daripada membina sendiri

  Bandingkan usaha membina syarikat sendiri dengan membeli sebilangan syarikat yang sudah ada. Secara relatifnya, banyak kali lebih mudah untuk membeli bahagian syarikat hebat yang tersenarai di Bursa Malaysia.

 • Kebebasan untuk bekerja di tempat anda sendiri

  Anda boleh melakukan transaksi jual beli di rumah. Anda boleh mendapatkan laporan dan pengumuman di Internet. Semua maklumat ini cukup untuk membolehkan anda melakukan analisis dan penyelidikan untuk mencari syarikat yang bernilai melaburkan wang anda.

 • Kemudahan di hujung jari

  Oleh kerana kebanyakan broker mengendalikan platform perdagangan dalam talian, anda boleh mengakses pasaran pada bila-bila masa, di mana sahaja, dengan sambungan internet melalui komputer peribadi atau telefon pintar anda.

Aturan Thumb of Investasikan Saham

Tag: ALASAN PELABURAN, PELABURAN, SAHAM

GLOSSARY
Scroll Top